[Insert rubrik]

Heeeey vad jag är glad att inte FRA lagen har trätt i kraft. Jag och Hanna har en minst sagt... intressant diskussion på msn just nu. Huhuhu.

Men hur som helst så var det inte det jag tänkte skriva om. Jag tänkte skriva om mer...anständiga saker. Rent av kulturella saker faktiskt.

För jag har insett att jag aldrig skriver om sånt jag gillar. typ musik eller böcker eller film eller nått. och det är det jag älskar att läsa i andras bloggar. Fast jag har en känsla av att mina läsare inte är lika intresserade av det som jag, men SYND för jag tänker skriva ett bokinlägg nu. Som kanske (tyvärr) bara intresserar kvinnliga läsare.

Systrarna Brontë och jane Austen är min favoritförfattare just nu, eller asså Jane Austen har väl varit det länge iförsig. Men ja, Jag har läst mycket av dem i sommar, Bla Svindlande Höjder (Charlotte Brontë) främlingen på wildfell hall(Anne Brontë) och Jane Eyre av Charlotte Brontë. Stolthet och fördom har jag läst för andra gången (och dessutom kollat på tv-serien ett antal ggr, den är bäst!).

nu har jag lagt beslag på ännu en bok av Austen. Den heter "Övertalning". eller ja alltså, den är ju inte så okänd direkt, ni vet kanske vilken jag pratar om. Den är iaf underbar. superskitbra. Läs.







höhö

jag sitter och roar mej.

xD

jag ritar mkt fin teckning som ingen kommer få se. kanske två människor som kanske vet vem jag ritar av. Mycket likt om jag får säga det själv. nej jag är inte besatt eller nått...jag roar mig i brist på bättre! (ge mej något annat/annan att leka med vettja)

:D

.

Jag känner mig rätt på topp. Det är bra, för jag har inte varit på sådär superbra humör idag. Kanske inte igår heller egentligen. Synd bara att det kom efter att jag kom hem.
Men jag känner mig bra helt enkelt. nästan lite snygg. Har köpt en sjal (missförstå mig inte, det är inte därför jag känner mig så bra, money can't buy happiness u know). Den är fiiiin, och jag tror jag ska använda den imorrn.

Egentligen har det varit en rätt bra dag idag, inte bara seneftermiddag-kvällen. Efter skolan åkte jag och ett ganska stort gäng med tjejer från klass SI1 till slussen och fikade på Tully's (som börjar bli mitt stammisställe).
ska jag namnge alla som var med? jag gör det, för att fyllar ut lite ;)
det var Frida,Rebecka, Emelie, Valentina,Rebecca, Emelie(inte samma^^) och Tessan. Det var jättetrevligt såklart.

Jag ska skriva lite nu tror jag. för jag har inspiration. Har jag tur (om jag tar mig i kragen alltså)  kanske jag till och med får lite skolarbete gjort.

bye

men haalllåååå

Kan inte nån snälla snälla snälla typ kommentera eller nått, så det händer lite här på bloggen.
lite taskiga kommentarer i underkant livar ju alltid upp lite!
jag är liksom inte den mest underhållande just nu, jag skriver så att säga ganska ointressanta saker!

Jag suger på fyndiga rubriker

Hata tvärbanans förmåga att komma precis fel, så att det blir helt osynkat med bussen.
 men,men...71an har ju inte direkt visat sig vara den mest pålitliga bussen heller, så det är väl så kollektivtrafiken är. Jag älskar den ändå, trots att jag måste gå upp onödigt tidigt tack vare dåliga tidtabeller. jag slipper typ...gå till skolan ellr nått annat jobbigt.

Jaha, vad har hänt idag då, annat än en försenad morgonbuss och misslyckat bakande hemma hos Frida? INte så mkt, det var en jättekort och skön skoldag, med mattelektion (iof med diagnos som inte gick helt smärtfritt) lååång lunch, då jag, emelie, frida, rebecka och Julie gick till forum och åt thaimat, och en historielektion. vi fick dessutom sluta tidigare pga. att nätverket på datorerna inte funkade. vi fick dock lite arbete att göra tills imorrn, och just nu sitter jag och kollar upp lite om OS i barcelona 1992, Som jag och Anna R ska jobba lite kort om. (vi fick i uppgift att fördjupa oss om nått som hände år 1992, ett onekligen VIKTIGT år i historien;) )

så jag ska fortsätta leta fakta, see ya :)
goodnight

Mobilblogg

Hej alla! Sitter på tvärbanan hem nu, har varit hos fridu efter skolan och bla bakat en misslyckad kaka :-) Det har varit en väldigt slapp dag i skolan, så jag har energi kvar, skönt! Skriver mer sen!

Fridayyyy

Jaa, då var det fredag dådi. Det är en allmänt nöjd liten tös som skriver detta ska ni veta. Jag vet att jag tjatar om det i varje inlägg, men det känns som om man lär känna fler och fler i klassen och får rätt bra kontakt. En lite intressant upptäkt vi gjorde vid lunchtid idag var bla att det finns inte mindre än sex st vegetarianer (om inte fler, oupptäckta små grönsaksätare dvs) i klassen. Köttätarna var ytters underrepresenterade vid vårat bord.

Idag är syster hemma (!)
har inte sett röken av henne sedan i söndags, och jag såg inte henne i skolan idag heller. Och det var ju inte så konstigt för det var ju rätt mycket människor. det som var störande var att man kunde känna hur 2orna och 3orna (antagligen framför allt 2orna som känner sig jättemalliga nu när de inte är yngst längre) bedömde en och stirrade ut en. Det var tydligen ganska uppenbart att man var ny. som tur är så förflyttade vi oss mest i grupp, så man kände sig inte helt ensam. det var ju en ganska bra tektnik :)

ikväll ska jag ta det lugnt, för jag känner att jag håller på att bli förkyld, och nördig som jag är vill jag ju gå till skolan, och vara pigg desutom. men vadååå man vill ju lära känna klassen!
så jag ska se på filmen casanova som går på nån kanal kl. 21 med Heath Ledger, bland annat. honom gillar vi. eller ja...gillade, eftersom han är död :    (

trevlig fredagskväll

bladibladiblaaa

Nu sitter jag här, medans hela världen är i skolan (eller inte - många har inte börjat än men ändåå). Ska snart ta tvärbanan till hammarby sjöstad och gå till sickla köpkvarter, där vi ska bowla. kommer åka förbi min gamla skola, det gör jag varje morgon, och det känns väldigt konstigt. inte minst för att jag har vänner där inne som fortfarande måste gå kvar i vittra. det kändes sorgligt att sluta där, men om ni inte har märkt det så är jag väääldigt glad att slippa den skolan nu. jag kör på nacka istället. :   )

dag 2

Jag har nästan aldrig varit så trött efter en skoldag som jag var idag när vi slutade. och då slutade vi ändå kl 1. Missförstå mig inte, jag har haft en jättebra dag. Jag tror att det kommer bli bra med klassen och så, alla är jättesnälla och roliga och mentorerna är verkligen bra. jag hoppas verkligen på 3 bra år, och det ska det nog bli.
Idag blev vi updelade i "basgrupper", på fyra personer. De hade nog försökt att skapa grupper där folk inte kände varandr innan tror jag, och det var säkert en bra ide. Hur som helst så hamnade jag med Emelie, Alexander och en till Anna. det är tydligen dessa grupper vi ska jobba i resten av terminen, så vi får hoppas det blir bra :)

vi fick förövrigt konstigaste uppgiften att göra i gruppen... nämligen att planera och komma på något att göra tillsammans med basgruppen. Alltså; valfri aktivitet/sysselsättning (typ, promenad,fika,picknick,bio) och valfri tid, förutom att det ska vara imorgon. Det är nämligen våran skoldag imorrn : att göra något tillsammans med basgruppen för att lära känna varann bra. STÖRT!

Fast rätt kul ändå. Hade dock varit roligt att få göra nått i klassen för att skapa klasskänsla - man vill ju lära känna alla.
fast jag klagar inte, jag ska liksom bowla och eventuellt fika/äta lunch med min grupp imorrn. klockan 11 i sickla. skööönt.

Sedan på fredag kommer vi att ha vanliga lektioner, och tvåorna och treorna kommer också vara i skolan (de har inte varit där tis-ons) - alltså kommer det att vara 2000 elever som vandrar omkring. blnad annat min storasyster. Jag får hoppas att hon beskyddar mig. ((höhö knappast)).

jaja, sluuuut på inlägg!
ha det braaaa!

jag går i gymnasiet.

jaaa, idag var en intressant dag! jag har bland annat blivit elev i SI1 på nacka gymnasium, och träffat framtida klasskamrater. jag och frida mötte Rebecka vid Sickla Udde och vi tog sedan bussen till Lillängen där vi träffade mimmi. jag påstog att jag kunde hitta från busshållsplatsen, men det gick väl sådär (A).

hursomhelst så satt vi utanför nacka aula ett tag och gick sedan in och satte oss. huvuden vändes verkligen åt alla håll för att kolla på alla människor. men vi blev iallafall uppdelade i klasser och fick se vilka vi skulle gå med tillslut, samt träffa lärarna. klassen kändes bra, och mentorerna också, fast könsfördelningen var ju sådär, kan man säga. 5 killar och 27 tjejer. desto trevligare för killarna antar jag. man hinner ju inte prata med alla första dan, men de jag har pratat med har varit väldigt....trevliga : )

men man är väldigt trött!! det har varit nya intryck och information hela dagen, så jag vet knappt hur jag ska orka göra uppgiften vi fått tills imorrn; att ta reda på varför man heter som man gör och vad namnet betyder. lite udda uppgift, men ändå rätt rolig, det känns lite som när man började ettan. eller ja, FÖRRA gången man började ettan. x )


Nystart. Eller nått.

heeeeeeej. jag heter anna om ni har glömt bort mig. höhö.

Jag känner att det har gått lite vääl lång tid sedan jag skrev i min blogg, och att jag kanske borde skriva här innan Dagen D kmr. ja, alltså tisdag den 19:e augusti då jag börjar gymnasiet. det är i övermorgon. jag är skräckslagen men jag läängtar. och bävar. jag har ju mina vänner Frida och Rebecka som också börjar i SI1 (sam- internationell) men jag vill så gärna ha massa nya trävliga klasskompisar. klasskänsla är nått som man kan sakna när man går i Vittra.

hursomhelst. jag börjar i övermorgon. imorrn ska jag och frida provåka (xD) till nacka gymnasium. ehehehe. sedan ska jag sova hos henne och så åker vi till nacka gymnasium på morgonen. Rebecka hänger troligtvis på. Vi kmr va nervösa. eller nej, jag skoja bara *försöker behålla min stolthet* vi kmr va kolugna, det är ju ingenting att börja gymnasiet, vem bryr sig om skolan? Inte jag iallafall. typ.

Sååå, tja. uppdatering kmr på tisdag kväll antagligen.
jag kmr vara busy tills då.

byee          


ett fåtal av sommarens bilder:


    

1. Becka på Grötö. bakom ligger vår segelbåt.
2. Fridu på utsidan av grötö.
3. alvö, och havet såklart.
4. Hanna,Hannah,Fridu och mimmi i taxi påväg till mimmis mamma.
5. efter avslutningen på ridlägret. Jag och Naela (som är hungrig) och Frida och Kjarkur (som kan kontrolera sin hunger för att posa litegrann)

slithering out of the situation

jag slingrar mig ur den jobbiga uppgiften (som jag är medveten att ingen annan än mig själv har tvingat på mig) att beskriva hela min sommar och allt som hänt sedan jag kom hem. För ja, jag är hemma, och har varit så i en vecka.

som sagt....jag slingrar mig lite till. kan ursäkta mig med att jag håller på att fixa bilderna från sommarn, så jag har liksom inte tiiiiiid. eller nått

:       )

x)




HAHAhahaha. hade ingen aning om att rupert grint gjort denna film. så söööööt!
*dör*


RSS 2.0