oopsie

Japp, så gick det med att gå och lägga sig tidigt. hoppsan.

lovdag

Jag ska promenera, köpa något gott, gå tillbaka och städa mitt rum.
sedan ska Linn slinga mitt hår. Ikväll ska jag till Emelie i tyresö och ha det mys med Frida,Rebecka och Emelie.

Finns förutsättningar för en bra dag här. Det sista är extra bra.

Toodles eller hur man säger : )



kärleeek

Ibland är man så tacksam över att "vissa" personer är som de är, och ibland är man bara så stolt över "dem".
<3

den hemliga trädgården

http://www.biblioteket.stockholm.se/default.asp?id=2203&isbn=91-7221-232-2&btj=http://tifo.btj.se/Aq3x3A3401Y9qlB0 Den här boken har jag haft i min bokhylla i typ sex år eller något. Jag minns att jag bytte till mig den på en sån där trevlig "bokbytardag" i skolbiblioteket på enskedefältets skola. jag valde ut den för att jag visste att det var en klassiker som antagligen var bra, det var iallafall vad jag hört. Men jag har inte lyckats ta mig för att ens öppna boken tills nu. mestadels för att jag alltid hatat framsidan. människorna är så fula och ser så jvla dumma ut, för att inte tala om felplacerade. de ser ut som klumpedunser (ahaha ^^ fint ordval) mot den fina bakgrunden. Där ser man vad en bra framsida kan göra.Framför allt för en halvkorkad anna på mellanstadiet.
Hursomhelst så har jag börjat läsa boken nu. den är så himla söt! Jag är mkt glad att jag väntat med att läsa boken, eftersom en korkad liten mellanstadieanna inte hade uppskattat boken på samma sätt som jag gör nu (eftersom hon hade i princip noll analytisk förmåga). Boken ger faktiskt livsglädje - om än marginellt. Det är btw vad den handlar om också; om bortskämda,pessimistiska, oälskade Mary utan livsgnista, men som upptäcker det viktiga med att bry sig om sig själv och andra i och med en hemlig trädgård. typelityp.
läs. om ni vill.

lättskrämd, någon?

Har ni nånsin sett en film som satt satt djupa spår? Då menar jag inte en som har berört känslomässigt och sånt, för det är många filmer som gör. Utan jag pratar om negativa spår. till exempel skräckfilmer.
För det har jag gjort. Jag tror det var i sjuan eller åttan jag såg den här filmen. Efter det har jag sett tvån också - varför Anna?jo för att jag hade skräckfilmsperiod, av någon anledning.
Jag är hur lättskrämd som helst. Jag fick spår av de flesta skräckfilmerna jag såg ett tag, även om jag börjat vänja mig och har lärt mig att inte gå runt och vänta mig att samara (eller annan valfri scary asiat-unge för den delen) ska hoppa fram från under sängen.
Men det finns alltså en film som fortfarande har sina spår - The Grudge. I början var det typ tillochmed så att jag påverkades psykiskt. Jag hade svårt att vara ensam hemma utan att ha tvn eller radion på högt. För att inte tala om att gå själv utomhus när det var mörkt.
Men det har gått över nu förstås, det var ju typ två år sen jag såg den filmen.
Men när jag nu var inne på kanal5.se och råkade bläddra förbi den där klassiska bilden av ögat bakom
svart stripigt hår ni vet - Fick jag smått panik och hjärtklappning och typ var tvungen att trycka/bläddra bort snabbt.
Jag kan  alltså fortfarande inte se på en bild av the grudge utan att få panik. jag kan inte se helt objektiv på en bild av en vit och svartmålad vanlig asiatisk tjej. För det är inte en svart och vitmålad vanlig asiatisk tjej, utan det är the grudge som kollar på mig, det är verkligen inte bara en bild. Jag känner mig som ett ävla offer för spöket/vålnaden/vaddetnuär. mina minnen från filmen och tiden efter  väcks verkligen upp så fort jag ser en bild från den. Det värsta någon kan göra mot mig är typ att överaska mig med en sådan bild.
Shit asså, jag har inte insett riktigt innan hur patetisk jag är.


Ps.
fatta min panik när jag skulle googla fram en bild till detta inlägg. en hel sida med bilder på the grudge. jag återhämtar mig fortfarande.Ds


...

Uhmmm, mitt huvud är snurrigt. har legat och kollat på tv i några timmar. ehehe, high school musical. överskattad, men rätt gullig. karaktärerna är så jävligt präktiga. och överdrivna. fast det är något speciellt med killar som kan sjunga...

Igår var jag och Frida på stan, och satt på indisk restaurang i några timmar och pratade. Det betydde mkt. även vårat
 prat på ****** betydde mkt. Så köpte jag en mössa också, viktigt att nämna. har den på mig nu och ser ut som en svamp.

ikväll skulle jag ha träffat rebecka och hennes utbytestudent och så, vi skulle vara hos emelie. fast sedan var det bara jag och emelie som kunde så då tänkte vi att vi kunde ta det när mer folk kunde. Clara får vi ju träffa när hon är med i skolan iallafall så. Blir väl slöande hemma med mor och far istället. också skönt.


hmm

jag önskar inte att dö. fast jag önskar en del just nu.
oh maj god vad jag är personlig i denna blogg och förklarar vad jag tänker och hur jag menar. noot kanske.
men okej om jag inte har nått vettigt att säga. jag måste ju liksom blogga nu så ni inte tror att jag var för seriös med nedanstående. (inlägget innan alltså) inte för att det inte var seriöst menat, men jag är verkligen inte självmordsbenägen. jag var tvungen att dampa ut den där tanken bara nånstans. kunde liksom inte skrika rakt ut så jag amvände bloggen.

Jag  har lärt mig en del om mig själv senaste dagarna. Vet inte varför, för dessa dagar har inte varit bra. men det är så. om ni var intresserade alltså. sure att ni var.


Jag tillåter mig att tycka synd om mig själv fast jag inte ens förtjänar det

Jaaa, och Ibland vill man ju bara dö.



H.Ö.S.T.

Det brinner utanför mitt fönster. Det är jättefint, alldeles orange-gul-rött, och kontrasten mot den blåa himlen är häpnadsväckande. Alltså, det brinner ju inte på riktigt. Det är höstlöven på träden i trädgårdarna i kvarteret.
Det blåser massor, så alla jättehöga, guldfärgade björkar svajar massor och ser jätteståtliga ut. Bara äppelträden har grön färg kvar, och det är synd att äpplena är slut nu. Mina äpplen är godast i världen.
   Jag tror inte jag uppskattar min trädgård tillräckligt ofta. Fast idag gör jag det. förstås. för idag har jag ingen chans att hinna gå ut i solen, eller få känna doften av höst i luften.
                               
   

                                                                  Jag är en aning bitter.






hejhej

hejhejhej jag ska sova snart, men jag tänkte att en update vore aktuellt, även om det blir en kort sådan.

Vi har värkdens skönaste schema denna vecka - slutade strax innan 11 idag (vi började strax innan 10)
imorrn har vi ingen historia så vi börjar vid 10 igen och så ska vi till naturhistoriska riksmuseet och på cosmonova (yaay, jag är exalterad, älskar cosmonova).
På onsdag så är vi toootalt lediga (höhö normal meningsbyggnad och ordval och sånt)
Då ska jag skriva historia tänkte jag, besöka Vittra (gamla skolan:D) med Fridu, och så ska vi på prova gratis- yoga i stan mellan 17 och 19. ska bli en trevlig dag tror jag.
:  )

Jag läser sista boken i Twilight serien nu (Den bokserien har ruinerat mina föräldrar senaste  två veckorna, eftersom de lovat att betala böcker jag köper, hehe) Och jag måste stolt tillkännage att jag äger på predictions, jag looovar att ingen annan än jag hade väntat sig att det som händer händer förutom jag. mohohohahaha varning för egoboost här.
En sak som jag märkt dock är att böckerna är väldigt mörka, och det som händer i karaktärernas huvuden påverkar läsarens psyke (eller ja, mitt psyke iaf, men det kanske är lite instabilt?). interesting anyway, hmm.
sista boken är tjock och härlig, me like :)

Tänkte arbeta mig igenom en bit av den nu, så godnatt alla! :     )

ps. jag hade en mkt trevlig helg med bio på fredagen med Frida och Amanda - Patrik 1,5. sedan blev det övernattning hemma hos mig, mkt trevligt. Ds.

71:an är en bra uppfinning :)

OK, det här blir ett privat och ointressant inlägg för alla utom några väldigt få som råkar tillhöra SI1, naacka gymnasium.

svar till dej Tessan;

 Jag har inte nått av erat telefon nr tyvärr =( annars kunde jag ju höra av mig, får lita på att du kikar in på min blogg :S

Men vi ska ju åka till jarlaberg, och buss 71 går från slussen mot jarlaberg, och den planerar jag att ta, - det är ju den som går via hammarbysjöstad så det är ju nemaproblema för mig (eller Frida eller lise för den delen, som tar 71an varje dag)
men om man åker via slussen så ska man ta 71an, och då kan man ju kolla när den går på sl.se :)

uppdatering: Vår käre vän Frida har ditt nr, och sänder iväg ett litet sms, grejt :D

hallåååjaaa

Haha, jag insåg precis att det inte är några somhelst problem för mig att skriva reading journal på engelskan. JAg kunde fan inte sluta skriva. Men så är jag väldigt engagerad av boken jag läser också....
jag får svårt att hålla mig till ett A4 ((var det så mkt vi skulle skriva? mer? *hoppfull*).

Jag orkar inte skriva så mycket idag, är så trött och osocial. fast ändå inte, för jag har haft trevligt med mina vänner idag. mkt trevligt. Sade dock nej till fika med några från klassen efterskolan och kände mig tråkig. men jag höll på att packa ihop kändes det som. mycket trevligt med folk som vill umgås dock. :   )

Resebrochyren lämnades in idag. resten av vår grupp var mycket imponerade och nöjda med resultatet. vi hade mkt svårt att sluta prata och skryta om den, vilket vi gjorde på lunchen tills Pontus frågade om vi hade nånsomhelst tanke på att släppa uppgiften nu när den var klar. Det hade vi ingen tanke på.

som avslutning vill jag bara säga en sak till mina äldsta (och bästa) vänner. Ni är bäst.

RSS 2.0