2009

Vad var din största framgång 2009?

Ojoj, svår fråga från början. Men ja, bättre självförtroende skulle jag säga. Att jag blivit mer stabil men samtidigt vågar mer.

Vilka länder besökte du?

Fina Belgien, med klassen. Som faktiskt var fint och spännande tyckte jag. Jag älskade bryssel. Sen mellanlandade vi ju i Frankfurt så man kan nästan säga Tyskland också. Hehe. 

Vad fick dig att må bra?

Hmmm. Vänner. Att komma ännu närmre mina finaste vänner. Frida och rebecka är liksom alltid nödvändiga att nämna vid namn. men också saker jag gjort som har lyst upp. resor, sommar. båtluff etc. Västkusten. och så småsaker som böcker filmer och vardagslyx. OCH, franska med Bert.

Största misstaget?

ojj, största? vet ärligt talat inte. många små misstag är mer mig. är lite för feg för att göra stora sådana. vilket iofs inte är något bra kanske.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att välja EN händelse som gjorde mig riktigt glad blir svårt. spontana telefonsamtal av bästis som säger "Annaaa...ehumm, hehe, dina jordgubbar på farmville behöver skördas." eller att bli strandad på en öde ö med samma person pga båtincidenter med tyskar och andra konstiga turister i stockholms skärgård.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

I allmänhet mer glad, men kanske inte heller euforisk. men det har inte liksom, permanent, varit något ledsamt år så. ett stabilt år helt enkelt. hur tråkigt det må låta.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Njaa inte så mycket vad jag kan komma ihåg.

Bästa boken du läste i år?

ooooj oooj. Läste för första gången antar jag att frågan lyder då, för annars är det för uppenbart. Men det är nog "the secret life of the honeybees" av vadhonnuheter. Melissa Anellis fantastiska bok om Harry  Potter-fenomenet får nog också kvala. den läste jag i början av året och läser faktiskt om just precis nu.

Största musikaliska upptäckten?

Jag kan nog inte välja ut en speciell, för det har nog inte tillkommit något revolutionerande i mitt musiklyssnande detta år men Moto boy, travis, Rosanne cash, hmmmm...OH! KENT har jag lyssnat betydligt mycket mer på detta år än tidigare, och blivit förälskad i.

Favoritprogram på TV?

Olika under olika perioder av året, men en nyupptäckt jag gjort är Men in trees som tyvärr aldrig sänds, Nurse Jackie på ettan är också ganska underbar. Och gossip girl hade jag faktiskt en period av. Det är ju så skön intelligensfri underhållning liksom.

Årets bästa film?

Ja det var ju inte HP6 iaf. Men jag kan inteee koma ihåg alla filmer jag sett, herregud så svårt. Ska det vara en nyutkommen? JAG VET INTE.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

Nääee det skulle jag inte säga.


Blev du kär i år?

Jag är en sån som får crushes all the time, men aldrig kär på riktigt. eller jag får aldrig chansen att bli kär på riktigt, tror jag.


Vilken kändis var du mest sugen på?

Oj, samma svar här som ovan, jag får crushes hela tiden ju.  jag menar, Taylor Lautner i New moon, mhmmm. Och Logan Lerman i denna kommande film. men inte någon mer än vanligt liksom.

Vem saknade du?

Systeeer. även innan hon flyttade. Fast bara i perioder förstås. perioder när jag knappt träffade henne.

De bästa nya människorna du träffade?

Har inte träffat så många nya människor, men jag har lärt känna många människor på helt annat sätt. Jag hade bara gått en termin på gymnasiet när 2009 började, så alla fina människor i klassen är ett bra exempel. Och så Tora, som faktiskt började i klassen i år. Hon är fin hon.


Det bästa minnet?

OJ. Båtluffen? måste bli det nästan, one of a kind experience liksom. men mycket fina minnen från andra händelser också.

Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Ännu mer kul! och mer självdisciplin för min egen skull. Alltså mindre stresss i sista minuten. och nya människor är alltid kul. Men sen fyller jag ju 18 nästa år såå.

Midvinterfrost

Hej däär. jag har inte skrivit här på några dagar, Eftersom jag (som varje år) varit uppe hos mormor i sköna dalarna (Borlänge närmare bestämt) i mellandagarna. Däruppe var det midvinter må ni tro! 20 minusgrader sådär. Var inte helt skönt att ¨ka skidor i den kylan, men det gick två dagar iaf!


Better late than neverrrr

GOD JUL! I efterskott. Eller, det är ju ändå juldagen, som ska vara jesus riktiga födelsedag.

Hoppas alla har haft en riktigt fin jul, med mys och julgodis. jag har haft det underbart iaf, och är mycket nöjd!
kalle Anka-tittning och julklappsöppning coh idag lutfisk. Och mysiga människor. Det är ju vad julen handlar om. Och fina presenter, som jag verkligen fått. Fint, fint!


TAACCK...

Till Friduuu, min bästa vän som gjort min blogg så fin! utan henne hade den varit lite mongo nu, istället blev den julig och söt :)
 Hon är det finaste som finns faktiskt.

<3

Julestök

Nu är det julstök i vårt fina rosa hus, och hela familjen är samlad. idag anlände nämligen både syster och mormor. Det gör mig glad detta, att det blir riktig julstämning i huset nu. Paketinslagning och knäckkokning och lite allt möjligt hålls det på med. Myys.


Dear Mr. Postmästare

Var är det där jädrans brevbärareen? Eller jag menar förstås, Postmästaren, som det tydligen ska heta!


21 Dec

Goder morgon! Nu är det måndagen före jul. dan före dan före dan före dopparedagen. Spännande.
Idag hoppas jag på att det ska ligga en klänning i min brevlåda, och att jag ska hinna träffa Fridu. Och att jag ska hinna köpa julklapparna klart kanske? Får se vad dagen bjuder på!

Den bjuder iaf på Julmys hos Lise ikväll, med Julklappsleken. Jag har bara kört den gamla hederliga Ta-en-från-säcken-leken, men detta verkar vara en mer inveklad version. Två paket skulle man ha med sig iaf.
Nu ska jag kolla i brevlådan!


20 Dec

Man har ju så mycket för sig dessa dagar att man nästan glömmer bort sin blogg. eller kanske inte riktigt orkar med den.

jag har iallafall jullov nu och ska straax ut och julhandla med min mor. har en del julklappar kvar fortfarande. Utanför fönstret snöar det för fullt - tycks aldrig sluta! Men det är ju bara finfint. All denna snö kan väl inte hinna försvinna till julafton? typ 4 dagar? näää

Ha en bra daag


Ska snön ligga kvar till jul?

...Eller kommer det regna bort precis innan måntro? Let's hope not!
Det är ju så fint med vinterland utsanför fönstret!


Julstuga



Idag var det pepparkaksbak i vårt rosa lilla hus. Mysigt tycker jaag.


Såhär ser min favoritform ut. inget sensationellt, men den är lite äldre modell liksom.
Mammas farmor(eller mormor?) brukade använda den och sedan stoppa en mandel i mitten.
det brukar inte jag göra dock. Men den tycker jag om. Och grisen med upptrynet.


Syster Linnipinni var hemma. Det tyckte jag om.

God jul, känner jag nu! myys-snö, myys-peppisar och myyys-jullov som kommer snart!

ååhååh

Ååh. Jag har finaste bilderna ever. Förutom tidsmässigt känner jag mig mycket optimistisk. Det kommer bli fiiiin reklamannons. Yesbox.

Kunde inte vara nöjdare med modellen. Inte säker på min prestation som fotograf, men om inte annat får jag vara duktig i photoshop iaf :) Ljus och så alltså.

Åh så fint det blir.


Uptade: Fast åååh vad svårt. Att välja mellan bilderna! Alla är ju underbart finaaa.
Och vilken passar bäst i en shampo-reklamannons tro?


"I'm not worried Harry, I am with you"

Nu har jag officiellt beställt Harry Potter och De Vises Sten i julklapp till min lillkusin daniel. Därmed ska jag faktiskt genomföra min ondskefulla plan jag haft ett tag; to manipulate his mind. Moahaha.

Nej men på riktigt. Så ska han få boken. Och jag hoppas och tror han kommer tycka om den. Han har nog sett filmerna. Men inte läst böckerna. Vilket iofs är en dödssynd typ, men jag är beredd att förlåta honom och ge honom en chans. Hehe. Är inte säker på om han läser mkt i vanliga fall - men annars lär han förhoppningsvis göra det när han satt tänderna i Harry Potter. Serien brukar ha den effekten. Böckerna är helt enkelt perfekta, och jag hoppas lilla söt-daniel får lika stor glädje av dem som jag har haft, och har fortfarande.


De svenska omslagen är dessutom typ
de vackraste i världen. Det faktumet att
översättningen är ganska katastrofal får inte göra någonting -
när man är 10 år som daniel är det ju lite förtidigt för engelska böcker 

La troisième chandelle

God förmiddag! Idag är det ju faktiskt  både Lucia och tredje advent.
Som den julälskare jag är sitter jag och lyssnar på min fina julspellista på spotify.

Idag ska jag äntligen komma till skott och göra Foto a uppgiften att göra en reklamannons. Jag ska låna min mycket vackra Fridu och hennes hår och göra shampooreklam tänkte jag. Det kommer bli mycket mycket fint. Om jag lyckas knäppa bilden med bra ljus etc vill säga. Men det ska jag nog lyckas med!
Sen är det det här med att göra klart själva annonsen i photoshop - har endast morgondagens lektion innan bilden ska redvisas. Men det är jul, allt ordnar sig ju.

pussar

Igår...

Försökte jag få bildbevis på att det faktiskt snöade.
Resultatet blev väl sådär

Idag......

Var det inte så svårt.


Jag var inte sen att ta en promme i vintervädret.


12 December

Åh så skönt med Lördag. Så underbart skönt. Julklappshopping och annat smått och gått. Sade någon skolarbete? Neheeeej du. Inte i detta hus. 

Förresten var det så underbart skönt att sova inatt.
Lade mig tidigt och sov som en stock.

PICTORIAL REVIEW by George Eastman House. 

Pussar

hellohello

Känner att jag kanske inte var på topp när jag skrev förra inlägget. Fast nu är jag halvt sövd, så jag kanske inte borde säga så mkt. men ändå.

Lät ju faktiskt bara halvpositiv angående redovisningen. Jag är ju faktiskt väldigt stolt över det vi åstadkom, och sen var det ju kul att jessika tyckte det med. Men hursomhelst var det väldigt mys igårkväll. OM det inte framgick liksom av min söta bästis gästinlägg. Måste vara det mysigaste sättet att sova - med någon bredvid. 


Jag ör tydligen söt när jag sover. Är lite orättvist att jag aldrig får se Fridusen sova typelii <3
fast desto bättre för mig att det är jag som blir nattad, mohah

Ajourd'hui

Bonjour!

Idag är man tröttis. Sitter i skolbiblioteket och har inget alls för mig. Blev nämligen utkörd från lektionen. Buhu.
Fast inte för att jag varit olydig (lilla oskyldiga jag är snäll vettni) utan för att det är redovisningar i halvklass och jag redan hållt mitt tal. Nu äre lite segt att inte veta vad jag ska göra. Och var alla är någonstans. Troligtvis har folk åkt hem, som nite har tal. Bara lilla duktiga anna kvar i skolan alltså. hehe.

Geografiredovisningen var idag, och det gick bra tror jag! Själva framförandet var inte solklart men vår kommentar efteråt kändes nästan bara positiv! Så jag tror arbetet blev bra tillslut. Lite dumt att vi glömde karta i ppt:en bara...Eftersom ämnet är geografi. Hehe.

Idag ska jag sova och ta det luuuuugnt! Nästan allt plugg denna termin är nämligen över!
NU ska hjärnan få vara inställd på julklappshandel och mys istället.

lovee

Sov nu Sss-Anna

Nu är Annu nattad (jag har sjungit nattvisa och läst en saga om Odjuret Hicka..) Vi är någorlunda klara och förberedda inför redovisningen i geografi i morgon, men nu har jag kvar redovisningen i samhällskunskap att förbereda...

Anna är jättesöt när hon sover.

Time will tell när jag är klar med mitt samhällstal, förhoppningsvis hinner jag krypa ner en liten stund bredvid Annu innan klockan ringer klockan 6. Det är mys kan jag tala om, att sova med sin bästis alltså, inte att klockan ringer innan jag antagligen hunnit bli klar med skolarbetet. Stark bästiskärlek flödar. Jag är en aning övertrött nu tror jag.. Men jaja. Tiden lär väl också utvisa hur mitt samhällstal blir... Just nu verkar det inte bli något tal, men what the hell; såklart jag tänker hinna bli klar i tid!

*Suktande blickar mot mjuka sängen*
Nä, ögonen på skärmen. Fingrarna på tangentbordet. SKRIV...

/Frida

Bus eller godis

Vi sitter här och jobbar. Ack arma flikkkkkor vi äro.

Libeeeeeeeeeeeeeeeeeria haar ett problem

/Frida

Håhåjajaa

Nu sitter det två små flickor här och dricker te. Det kom nämnligen hit en liten Fridu för att panikplugga geografi som vi ska redovisa imorrn. Vi får se hur mycket sömn som hinns med inatt...

*slurp* nu tog mitt te slut.

jag är trött nu. Frida är pigg. Framtiden är mycket ljus. Vi skall få mvg.

Konstig dag idag.

Men mycket trevlig.
 
Nu ska vi göra geografi faktiskt.

Sov gott, Plugga gott åt oss.

Ps. Liberia har problem.Ds.



Ku kapas detta

9 Dec, Annadagen


Idag är det min dag. Fast inte bara min förstås. Jag delar den med alla små Annor i världen. vilket nog är ganska många människor, inklusive några i min närhet. En fin sak är att jag delar den med bästavän. Som heter Anna i mellannamn. Och mamma Ann-christine kan ju också få dela min namnsdag eftersom hon inte har någon egen. Ann = nästan Anna.
Jag tycker Anna är ett fin namn, om än vanligt. Det gör inte så mycket. Man kan skilja sig från mängden ändå, på sitt eget sätt.

Det går bara inte

Jag ska hålla tal om domen och påföljden av "sturebymordet" imorrn. Det får inte ta mer än 3 minuter. Just nu hatar jag min samhk. B- lärare ganska mycket. Försök argumentera om stackars Therese och hennes mördare som fick 1 år 8 mån (!!) av 4 års maxgräns. PÅ 3 MINUTER. Det bara funkar inte.
Man får inte nååågonting sagt på 3 minuter.

Jag vill bara gråta. Men det gör jag inte. Jag måste babbla på i racerfart och tighta till mitt dumma tal. För det ska bannemig vara bra imorrn!

Äventyr


idag var jag och min mycket äventyriga bästavän på äventyr i skolans källare.
Där har inte många elever varit före oss, kan jag lova! Moahaha.
Vi tyckte det var ytterst spännande. Vi är väldigt mogna också! :)


Och på eftermiddagen var det möte om Nice - resan. Det ska bli så galet kul!
Nu är officiellt Lise min roomie därnere. Mysigt! Vi ser framemot fransmän med lockigt hår och basker, samt picknickar med baguette och franska ostar. Yesbox.

Fina Rebeckan

Idag hade min fina barndomsvän och klasskamrat rebecka konfirmationsredovisning (hon var egentligen konfirmerad redan, på saligprisningarnas berg i Israel, den lyckosten)
Det var så väldigt fint. Och Det sades mycket fina ord, både av konfirmander och präst.


 

Emelie var fin, och bilderna blev konstigt suddiga - som immat glas ibland.
jag är inte jättehypad på kameran tyvärr.


 
Konfirmanderna var tjusiga. Speciellt den där lockiga lilla saken.

Efteråt var det goood lunch hemma hos familjen Larsson, med bildvisning från israel-palestinaresan. Man fick rysningar.
Och jättefina presenter fick hon också. Jappjapp


<3


rysningar

Ibland är det så mycket lättare att ha förutfattade meningar om saker och ting. Som "sturebymordet" (varför kallas det sturebymordet? ENSKEDE hopparbacke ligger inte i stureby. tidningar är efter ibland)

Iaf, Sturebymordet. Jag trodde jag visste en hel del om det, eftersom det inträffade minst sagt i min närhet, och framförallt drabbade människor jag känner till. Men jag inser nu att jag inte visste mycket alls. Men det gör mig bara förvirrad. För er som undrar ska vi hålla tal i Sh B om aktuell samhällsfråga. Jag ska prata om just detta och påföljderna (den orimliga och out of the blue bedömningen av straffskala för unga blabla)
När man läst vittnesmål och skit är det så svårt att inte försöka leka jurist. Sen blir man tagen också. Av hur komplex hela skiten är. Vilket kaos det måste vara för människorna. Att att det har att göra med människor jag inte visste, folk jag gick på dagis med.

Nu känns det nästan fel att stå och babbla om det på Sh-kunskapen liksom. Men jag brinner för frågan, så  det är ju å andra sidan ett tecken på att ämnet är bra för mig.

Men skolarbete alltså...

1 December

Nu ska jag städa mitt rum. Det är nått som måste göras ganska ofta hos lilla mig. Men det gör inte så mycket för det är ju så tillfredställande att få göra det fint igen. Jag tycker mycketmycket om mitt rum. Speciellt i dessa mörka mystider. När jag är klar ska jag försöka dokumentera rummet och dess finaste sidor. Innan det blir nerstökat igen. Tihi. 
              

      





Cheers


 
Hej! Jag tycker om ischoklad. Och att förtvivlat försöka se söt ut i webbcameran som är hemskt osmickrande.
Lite charm har man kanske? eller? O.O
I sällskap av choklad, liksom.

RSS 2.0