Un poème francais

Déjeuner du matin

Il a mis le café
Dans la tasse
Il a mis le lait
Dans la tasse de café
Il a mis le sucre
Dans le café au lait
Avec la petite cuiller
Il a tourné
Il a bu le café au lait
Et il a reposé la tasse
Sans me parler

Il a allumé
Une cigarette
Il a fait des ronds
Avec la fumée
Il a mis les cendres
Dans le cendrier
Sans me parler
Sans me regarder

Il s'est levé
Il a mis
Son chapeau sur sa tête
Il a mis son manteau de pluie
Parce qu'il pleuvait
Et il est parti
Sous la pluie
Sans une parole
Sans me regarder

Et moi j'ai pris
Ma tête dans ma main
Et j'ai pleuré


Tisdagseftermiddag

Sitter här på foto A nu, nere i byggkorridoren. Slutar inte förrän halv fem idag, tjoho! Men foto är helt ok att ha som sista lektion. Vi har nys varit ute i skolan och flumm-fotat lite. trevligt.
Mindre najs är det med skavsår på hälen. vandrar omkring med skorna i handen och mina olikfärgade strumpor får nyfikna blickar. Mehe. Blir kul att ta sig hem med hurting feet sen!

Ikväll blire pluggrace, måååste bli klar med samhällegrejen. Inlämning imorrn. HJÄLP! lär inte bli nån fiol idag...

Pluggkväll


Pluggkväll


sunday, bloody sunday

Jahaa ni, att leva i nordirland under 1970 talet var nog inte sådär väldigt roligt. Konflikten gör mig engagerad for real nub när jag förstått saker och ting. Meeen, den här dumma upsatsen dödar mig ändå. Men jag måste ju göra klart den så vad har jag för val? Har fixat och trixat lite med den sedan jag vaknade men nu är det kört. För vet ni var jag ska bege mig om ungefär en timme?

Till Allhelgonakyrkan på söder i stockholm. Föör jag och Frida ska äntligen börja i kör igen! I gospelkör dessutom - finns det något roligare att sjunga än gospel? tror inte det! Hoppas verkligen det blir bra, jag har saknat att sjunga i kör så mycket! Nu är jag pepppp. Så ja, sedan jag pratade med frida i telefon nyss är det liksom inte nån ide att försöka fokusera på nordirland igen. åååh jag vill bara sjunga nu! vet inte ens om jag kan sjunga längre (?)
haha. fuuuun!

http://open.spotify.com/track/1zBvd5mVYLEdUV112QpMy0


Samedi, Saturday, Lördag

Idag skulle jag egentligen ha tagit mig upp vid 8. blev inte riktigt så, kvart över nio kom jag upp istället. Anledningen var ju såklart plugg. Just nu sitter jag och knåpar ihop någonting. det är ju så intressant egentligen! men jag är fortfarande förvirrad och tveksam över hur jag ska klara detta. Men jag kör på!
Det är ju ändå lördag och höst och man är ledig och ja. Humöret är lite bättre än igår kväll när jag gav upp.

dessutom kommer Frida hit ikväll och vi ska ha filmkväll. Myys! Hör inte filmkvällasr hösten till? Bästavänner gör det iaf, dom hör livet till överhuvudtaget.

Nu ska jag fortsätta skriva och göra detta till en dag att vara nöjd med! God förmiddag på er gott folk.


blä

Jag hatar. jag pallar inte. denna samhällskunskap. samhelveteskunskap. Nordirlandskonflikten har jag väl fått haj på, men uppsatsen, hur den ska hänga ihop, vad som ska med? vad jag ska skriva om? orkar inte.
Att få nånting gjort också... tyvärr räcker det inte att förstå i huvudet. man ska åstadkomma någonting också. vara produktiv. Ont i mageeen. Jag kan inte skriva konsekvenser, åtgärder, analys, källkritik, syfte, problemformulering imorrn. Uppenbarligen inte då jag haft hela dagen på mig idag och skrivit några meningar som jag suddat. Jävla skit.

Nu hade jag det sagt iaf! återgång till att försöka ignorera paniken och kämpa mot koncetrationssvårigheterna i guess. Låtsas som att jag vet vad jag sysslar med.

Death and life

igår gick jag första biten hem från skolan, och hoppade på bussen på vägen. Det var så mysigt höstigt och jag hade gått om tid då jag skulle hämta lilla Rebecka från dagis (lillasystern av dom två barnen jag passar på torsdagar) först nån timme senare. Hursomhelst så tog jag en liten prommis bland höstlöven. Jag korsade bland annat kyrkogården vid nacka kyrka. Jag insåg att jag alltid har trivts på kyrkogårdar. Måhända jag låter som en psykopat nu, men så är det faktiskt. Dom ger mig en sällsam känsla, som inte riktigt går att beskriva. Kan bero på att jag sedan jag varit liten gått till kyrkogården nästan varje gång jag varit uppe i dalarna hos mormor och morfar för att fixa med ljuslyktor till morfars föräldrars grav (och sedan till morfars egen grav) och för helt enkelt jag har tre av fyra saknade och mysiga mor-och farföräldrar som nu ligger där - och att det är dit man går när man ska minnas dom ordentligt. Jag vet inte. Men kyrkogårdar på hösten och vintern är helt enkelt en mysig plats.

Jag funderade till exempel när jag gick där på dom som arbetar på kyrkogårdar. Sommarjobb eller heltid. Dom måste ju få en del frågor om deras arbetsplats. Kyrkogårdar är ju en plats för de döda - dom förknippas med döden - är fulla av död. Då tänker man ju att det är en väldigt deprimerande arbetsplats.
Men jag vet inte, är det så? Kyrkogårdar är förvisso en plats för de döda. Men det är en plats där folk som levt sitt liv får en sista vila. Personer som levt sitt liv klart, och personer som levt alldeles för kort tid. Men dom har levt. Och nu ligger dom på kyrkogården för att deras efterlämnade vill hylla dem och deras liv.
Döden är inte någonting positivt. Döden är det ultimata negativa. det mest svarta. det allt negativt i världen symboliserar på ett sätt. Att inte vara, alls. alltings slut.
Men får inte döden en att tänka på livet?

När jag befinner mig på en kyrkogård så påminner döden mig om att jag har ett liv.





Och hoppsan nu lade jag ner massa energi på att skriva ett blogginlägg när jag borde isolera mig från omvärlden och plugga med rasande fart. Så ja, goodbye. Jag flyttar till Nordirland på 70 - talet i ett antal timmar.
 
ciao

today is a day of discipline...but a cosy one too

alltså, det störtregnar verkligen ute...Hur mysigt?
Höstkänslorna flödar ordentligt nu! Har gjort så hela veckan. Igår inhandlades dessutom en hel del fina grejor tsm med bästis dessutom, det bidrar ju en del.

Idag är det verkligen pluggdag för mig. Jag måste liksom känna att jag kan vara lite produktiv ibland, att jag inte är helt förtappad! hittills har jag skött mig hyffsat så det verkar ju som att jag inte är det. När jag klarat av en del av den överhängande läxhögen som skjutits upp får jag göra vad jag vill istället. det ser man framemot. Men nu ska det ätas lunch och så ska ett annat sorts måste klaras av - jag och mami ska ta oss i regnet till globen och försöka se om min höstjacka jag såg igår finns i rätt storlek. Men sedam blire plugg igen. Har man lovat sig själv så har man.

Hoppas alla har en bra dag, nu måste jag sticka!

Idol...

...alltså hur sugen blir man inte på att sjunga? att få stå på scen. antagligen är det för att jag normalt sett är en rätt tyst människa som inte är den första man lägger märke till, men att få uppträda, stå på scen och känna att man har publiken med blcikarna riktade mot en...det är speciellt. Men just nu nöjer jag mig helt enkelt med att gå runt och vråla alla låtar som sjungs i idol här hemma. Och jag menar alla låtar. jag har extremt lätt att få låtar på hjärnan, gärna flera samtidigt också.
Det behöver inte ens vara genom att höra låten heller, jag associerar (stavning?) jättelätt händelser etc till musik, också. och inte alltid med normala låtar. Om någon exempelvis tappar någonting och säger "Oops" kommer det snart "oops i did it again..." från min mun. Eller som på båtluffen i sommras, när jag och frida vandrade runt med våra ryggsäckar i skärgården hände det rätt ofta att jag började nynna  "Se på luffarn som går där på vägen".
Musik har ju alltid varit en så stor del av mig, och jag saknar det. Det är tur att musik är så himla lättillgängligt i och med internet iaf, och att jag har dans två ggr i veckan. jag vill inte tappa musik-anna.

Föör övrigt, huuuuur bra var inte Tove i idol precis? Jag känner att jag börjat nörda idol igen i år, men det är faktiskt galet bra och genuina människor med denna gång! vi får ju se hur länge jag orkar följa det sen...

Neej det var allt för idag i think, nu är det matte (om jag lyckas göra nått annat än att sjunga The Killers vill säga) och ta en dusch, som gäller!
natti på er :)

torsdag igeeeen

haha yes. det var ju en vecka sen jag skrev här sist, bra jobbat annipanni.
Idag är det ju iaf torsdag, och dessutom första oktober. det är jääätttemycket höst ute, inte bara pga månaden då alltså. 1,5 grader celsius imorse liksom. hjälp! fram med varmare jacka var det bara. min några år gamla jacka med hål i fickorna villsäga.

Idag hade jag iaf första textkritiken på litterär gestaltning (iv-valskurs jag går på). det var faktiskt mysigt att börja dagen med att läsa och lyssna på dikter som folk hade skrivit. alla är ju så jäkla bra! och trevligt att få höra snälla ord om det man själv hade skrivit liksom. Det var ju inte som att man vågade säga nått annat än bra grejer liksom. men sen, fanns det nått annat att säga? ingen kan ju säga hur någon annan ska skriva just dikter, det är ju så personligt. vilket gjorde hela uppläsningsgrejen läskig förstås. men det var trevligt. och jättebra dikter, verkligen!

Nu ska jag snaart sätta igång ordentligt  med samhällskunskapsskrivandet. först ska man la kolla gossip girl kanske? och störa sig på Chucks uppblåsthet, smälta pga Nates ögon och sedan smälta lite till när Chuck visar sin mjuka siga när han trånar efter Blair. Haha. egentligen är ju både serien och de som följer den så himla uppenbara och förutsägbara.


RSS 2.0